Know your worth and make your why worth something too

Kaikilla meistä on unelmia ja useilla tavoitteitakin. Monet kuitenkin kamppailevat ajatuksen kanssa "Mistä oikein aloittaisin?". Tämä kirjoitus on näkemykseni siitä mitkä askeleet olisivat niitä tärkeimpiä ensiaskeleita.

Elämässä mikään ei ole varmaa eikä mistään ole takuita, sama pätee menestymiseen. On kuitenkin olemassa lukemattomia asioita joita voit tehdä edistääksesi omaa menestymistäsi. Useimmat neuvot ovat seuraavanlaisia.

  1. Suunnittele etukäteen ja huolellisesti.
  2. Pidä fokus.
  3. Työskentele ahkerasti.
  4. Unelmoi isosti.
  5. Verkostoidu.
  6. Panosta itseesi.
  7. Vältä ajantuhlaamista ja -tuhlaajia.
  8. Kirjoita tavoitteesi ylös.
  9. Nouse ylös aikaisin.
  10. Ota oppia ihailemiltasi henkilöiltä.

Mainitakseni vain muutaman. Allekirjoitan kaikki nämä yllämainitut neuvot sillä niissä on logiikkaa ja ne myös toimivat aivan konkreettisina työkaluina työnteon suhteen. Nämä neuvot tukevat ajatusta siitä että pidät itsesi tehokkaana sen sijaan että olisit vain kiireinen - ja se jos mikä on järkevää. 

Tämänpäiväinen neuvoni sinulle on kuitenkin jotakin muuta. Jotakin, jonka toivoisin sinun huomioivan ennen yllämainittuja neuvoja.

Olen vuosien aikana oppinut niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työelämän puolella sen että vastaasi tulee aina uusia tilanteita ja haasteita jolloin joudut punnitsemaan tulevia valintojasi. Valitsemaan seisotko arvojesi takana ja pidättäydyt asioista ja toimintatavoista joita et itse arvosta tai halua tukea. Näitä tilanteita ilmenee harva se päivä eri asiayhteyksissä, varsinkin jos olet tekemisissä monien erilaisten ihmisten tai projektien kanssa.

Näitä tilanteita varten on tärkeää että tunnet omat arvosi. Näissä tilanteissa ratkaisee se ymmärrätkö miksi oikeastaan haluat niitä asioita joita haluat. Arvojesi kautta pystyt määrittämään mm. miten haluat ja suostut työskentelemään, ja millä tavoin haluat ja olet valmis kohtelemaan ihmisiä. Arvojen määrittelyn kautta pystyt myös näkemään oman arvosi ihmisenä ja työntekijänä paremmin, ja oppimaan tarvittaessa sanomaan ei.

Ennen kuin voit edes aloittaa listaamaan ja tekemään muutoksia elämässäsi edistääksesi menestymistäsi, olisi suotavaa että sinulla olisi selkeä käsitys siitä kuka oikeastaan olet.

Sanon aina että vahvimmat puut eivät horju tuulessa. Olosuhteet voivat vaihdella ja jopa riepotella välillä, mutta tätä varten meillä jokaisella on juuret joita voimme maadottaa ja kasvattaa juuri niin vahvoiksi kuin itse haluamme ja siinä määrin minkä koemme itsellemme tarpeelliseksi. Horjumattomuus on sitä että oikeasti seisot niiden asioiden takana joihin uskot.

Joten ennen kuin yrität hallita uraasi ja menestystäsi, pyri hallitsemaan ajatuksiasi, tekojasi ja sitä kautta elämääsi sen verran kuin pystyt. Kaikki alkaa siitä kun yhdistät ajatuksesi ja tekosi arvomaailmasi kanssa, ja moni asia tapahtuu sen jälkeen omalla painollaan.

Jos olet kaltaiseni, koet suurta ja kokonaisvaltaista onnea siitä millainen olet ihmisenä. Saatat olla kunnianhimoinenkin kuten minä, mutta kunnianhimo ei ole lähimainkaan ainoa bensa tankissasi vaan tekemiseesi liittyy arvokkaampi motivaattori ja syy. En ole koskaan jahdannut menestystä vain ollakseni menestynyt - se ei ole riittävä syy. Sama kuin olisi kuuluisa vain kuuluisuuden takia. It's just plain stupid.

KNOW YOUR WORTH AND MAKE YOUR WHY WORTH SOMETHING TOO.

Feed the fire! / Eeva

PHOTOS: Eeva Roots

TOP: Second hand find

SHORTS: Zara

FUR SLIDERS: Public Desire / https://www.publicdesire.com/eu/kabuki-slider-in-white-faux-fur