Herätys! - Heräätkö sinä onnellisena?

"Herätys! On kiva päivä tänään, herää jo!" sanoi parhaan kaverini Niiskuneiti-herätyskello kun olimme lapsia. Niiskuneidin sanomassa on paljon painoarvoa, jota pohdiskelemmekin tänään.

Lukuun ottamatta elämän isoja vastoinkäymisiä kuten vakavat sairastelut, kriittiset rahahuolet, läheisten kuolemat ja erotilanteet, sanoisin että olen jo vuosia käynyt nukkumaan innostuneena ja herännyt aina uuteen päivään onnellisena. Eniten tähän ei suinkaan vaikuta se mitä kuluvan vuorokauden aikana ympärilläni tapahtuu tai millaisista asioista kalenterini milloinkin täyttyy, vaan siitä miten minä suhtaudun asioihin ja mitä pääni sisällä liikkuu. No mitä kummaa pääni sisällä sitten liikkuu suurimman osan ajasta kun olen sellaisessa asemassa että voin nukahtaa innostuneena ja herätä onnellisena? Kiitollisuutta kaikesta mitä minulla on ja on ollut elämässäni, iloa pienimmistäkin asioista, perusterveys tallella, sydän täynnä rakkautta, luomisen sammumaton nälkä ja tyytyväisyys siihen kuka ja millainen olen ihmisenä. Sounds simple, right?

eeva roots blog

Wrong.

Toiset ihmiset ovat perusluonteeltaan myönteisempiä kuin toiset, mutta se ei yksin takaa sinulle onnellisuutta. Onnellisuus ei kumpua hyvästä elämäntilanteesta tai henkisistä tai maallisista vaurauksista, vaan henkinen vauraus ja hyvä elämäntilanne ovat seurausta onnellisuudesta. On ajanhukkaa odottaa että sinua ympäröivä maailma tai elämääsi kuuluvat ihmiset voisivat jotenkin tehdä sinut onnelliseksi tai jäädä odottamaan että se kuuluisa jokin tai joku tulisi ja muuttaisi mystisesti kaiken. Onnellisuus on meidän jokaisen oma valinta johon pystymme vaikuttamaan paljon, mutta se vaatii aikaa ja työtä, työtä itsesi kanssa.

Meillä on kaikilla samat 24 tuntia vuorokaudessa aikaa, ja tasan sama aika joka ikinen vuorokausi. On pitkälti sinun valintasi kuinka tämän aikasi käytät. Kenen seurassa, missä työssä, mitä tehden, ja tärkeimpänä; millaisten ajatusten parissa. Jos et tunne elämääsi kohtaan innostusta on aika toimia; muuta elämässäsi jotakin. Aloita yhdestä asiasta ja jatka seuraavaan.

Tällä asioiden muuttamisella en tarkoita että sinun tulisi jahdata onnellisuutta enkä varsinkaan sitä että voisit ostaa itsesi onnelliseksi. Et nimittäin voi.

2018-06-23 04.41.31 2.jpg

Mitä konkreettista voisit esimerkiksi muuttaa pienillä teoilla? Ehkäpä jos koet ettei sinulla ole tarpeeksi omaa aikaa voisit herätä tunnin tai kaksi aiemmin ja ottaa tuon ajan itsellesi, niihin asioihin jotka koet itsellesi tärkeäksi. Kenties nautit ruoanlaitosta mutta sorrut liian usein noutoruokaan jotta ehtisit katsoa lempiohjelmiasi Netflixistä. Entäpä jos pitäisit koneen parina iltana viikossa kiinni, laittaisit taustalle lempimusiikkiasi ja kokeilisit uusia herkullisia reseptejä? Jos kokeisiin lukeminen jää sinulla aina iltamyöhään jolloin luettu tieto ei vain kiinnosta tai jää mieleen, voisit kokeilla skipata lukemisen ja lähteä reippaalle kävelylle; kävely vauhdittaa ja rikastuttaa tunnetusti ajatustoimintaa.

Olet myös varmasti joskus kuullut sanonnan "Lack of time is lack of priorities." Pyri tunnistamaan milloin olet herkimmilläsi, milloin tehokkain, ja muovaa päiviäsi tämän mukaisesti. Itse esimerkiksi suosin blogini kirjoittamista aikaisin aamulla kun aivoni ovat hyvällä tavalla tulessa, ajatuksenjuoksu kirkasta ja pää tyhjennetty edellisen päivän melskeestä. Jos kirjoitan illalla se vie minulta vähintään kolminkertaisen ajan aamuun verrattuna.

Kuuntele itseäsi ja havainnoi mitä kaipaat tai tarvitset. Riko kaavojasi.

"Henkinen vauraus ja hyvä elämäntilanne ovat seurausta onnellisuudesta."

heräätkö onnellisena

Ole rehelllinen itsellesi kun vastaat tähän kysymykseen: Jos et tunne minkäänlaista innostusta nukkumaanmennessäsi seuraavasta päivästä, mieti mitä se oikeasti vaatisi että voisit sitä tuntea? Vaatiiko se pieniä muutoksia vai jotakin radikaalimpaa? Kun olet vastannut rehellisesti on aika toimia vastauksesi vaatimalla tavalla.

Feed the fire! / Eeva

 

Follow me on Instagram: https://www.instagram.com/eevaroots/

Subscribe on my YouTube channel: https://www.youtube.com/channel/UC2nYAKSEIfvXOluxgZ89GxA?view_as=subscriber

PHOTOS: Eeva Roots

DENIM SHIRT: oldie goldie from LEE

JEANS: Gina Tricot

FUR SLIDES: Ikrush / https://www.ikrush.com/liah-faux-fur-feather-sliders-grey

SUN GLASSES: H&M