Uusien asioiden kokeminen vaatii muutakin kun hyvää oloa ja avoimuutta - se vaatii actionia.

Tasan kuukausi on päässyt vierähtämään edellisestä kirjoituksestani, syystä joka tunnetaan nimellä Kiire. Olen ollut kiireinen lähestulkoon kaikilla elämäni osa-alueilla ja vaikka sometaukoa en ole pitänyt, niin kiireettömät hetket jolloin istahtaisin koneen äärelle naputtelemaan ovat olleet pyhä mahdottomuus.

Pelkkää sattumaa juuri tämänhetkinen kiire ja kirjoitustauko eivät kuitenkaan ole, sillä kuten edellisessä kirjoituksessani teille avasinkin; lukemani kirja Unf*ck Yourself sai solmuja päästäni auki, jonka jälkeen olen kokenut olevani avoimempi elämälle ja energisempi lähes kaikilla mittapuilla mitattuna. (Poikkeuksena elinen päivä jota varjosti rakkaan koirani edeltävän yön ripulointi- ja oksentelutarpeet. No worries, hän vain innostui syömään liikaa nurmikkoa pitkällä ulkoilureissulla!)

Tämä oma energisyyteni ja hyväntuulisuuteni on hetkessä muuttunut todella mahtavaksi energiasäteilyksi joka ei rajoitu vain minuun, eikä ole vain jotakin jonka tunnen sisälläni, vaan se myös näkyy ja ajaa ihmisiä tällä hetkellä luokseni. Niin kavereita vuosien takaa, uusia tuttavuuksia kuin tuntemattomiakin. Muutos on niin suuri, ja tunne niin vahva, että se pisti minut pakostikin peilaamaan nykyistä minääni vuoden takaiseen minääni. Vuosi sitten tunsin olevani valmis tapaamaan ja tapailemaan uusia ihmisiä. Halusin ihastua, oh hell, vaikka rakastuakin! Energiat eivät kuitenkaan tuntuneet olevan kohdillaan enkä todellisuudessa käynyt kuin yhden miehen kanssa treffeillä. Lopun kesää tein töitä ja olin koirani kanssa, aina syksyyn asti jolloin huomasinkin olevani burnoutin kynsissä. Burnoutistani toipuminen ei ole ollut yksiselitteistä, ei helppoa, eikä liiemmin nopeaakaan. Joka ikisen hetken olen kuitenkin siihen tarvinnut, ja joka ikisen valinnan jonka olen sen jälkeen tehnyt.

Yksi tärkeistä valinnoista on ollut aloittaa osa-aikainen työskentely Lindexillä. Sitä onko valinta ollut oikea en ole kyseenalaistanut hetkeäkään. Ainoastaan omien tapojeni ja luontaisten intressieni kanssa painiminen on osoittautunut ajoittain haastavaksi, kuten sen että haluan luonnostani kehittää yrityksen toimintaa niin kaupallisella kuin henkilöstöhallinnan puolellakin - ja tätä olen siis pyrkinyt osa-aikaisena myyjänä välttämään, taistellen omaa luonnettani vastaan. Minulle on tällä hetkellä ensisijaisen tärkeää olla hyvä työkaveri ja hyvä asiakaspalvelija joka Lindexiä yrityksenä edustaa, ja pyrin siihen että se riittäisi minulle itselleni. Onhan minulla niin paljon muutakin elämässäni jota voin kehittää juuri niin paljon kuin jaksan ja sieluni sietää - and I wouldn't have it any other way!

Tämän viimeisen kuukauden aikana olen tunnistanut itseni jollakin kummallisella tavalla siksi samaksi Eevaksi joka olin ennen kuin aloitin yrittäjyyden. Eevaksi joka on sitoutunut, tunnollinen ja määrätietoinen, mutta ei joka hetki vastuussa kaikesta ja jokaisen asian etenemisestä, ja joka osasi myös välillä päästää irti töistä. Olen ihan oikeasti löytänyt juuri tähän elämäntilanteeseeni ison been eli BALANSSIN, jota olen jo jonkin aikaa etsinytkin. Osittain tuntuu siltä kuin olisin lomalla oikeasta elämästäni, ja ehkäpä jollakin tavalla olenkin, mutta minulla ei ole tarvetta analysoida eikä määritellä kyseistä asiaa juuri nyt. Juuri nyt vain nautin elämän jokaisesta osa-alueesta, ja nauttimisprosessia vauhdittaa varsin mukavasti meneillään oleva k-u-n-n-o-n kesä.

Työnarkomaani tulen kenties aina olemaan, se myönnettäköön, mutta todellinen meneillään oleva missioni on nyt raivata tilaa kalenteriini myös uusille kokemuksille ja uusille ihmisille. Eikä vain kalenteriini, vaan myös elämääni ja sydämeeni. Haluan haastaa itseäni en vain niillä osa-alueilla elämässäni joihin olen tottunut panostamaan ja joissa janoan jatkuvaa kehitystä, vaan myös täysin uusilla osa-alueilla. En halua olla aina vain parempi niissä asioissa joita jo teen vaan oppia uutta, sillä todellinen kasvu tapahtuu oman mukavuusalueen ulkopuolella. Se tai ne asiat joita ne tulevat olemaan en vielä tiedä, mutta haluan pois mukavuusalueiltani ja kasvaa uusin tavoin. Prosessin aikana voin ainoastaan voittaa.

Yksi selvä ero viime vuoteen on myös se että koin ettei minulla ollut mahdollisuuksia kokea uutta. Välillä kyse oli olosuhteista, välillä vääränlaisista ihmisistä, välillä kiireestä. Suurimmaksi osaksi kyse oli silti varmasti energioista. Uskon että elin tasan vuosi sitten eräänlaista välivaihetta jossa edelliset asiat eivät olleet vielä tulleet päätökseen ja siksi uusi ei voinut kunnolla päästä alkaamaankaan.

Uusien asioiden kokeminen vaatii lisäksi muutakin kuin hyvää oloa ja avoimuutta. Se vaatii actionia. Jos nyt ei aivan joka ikinen päivä tarvitse elää hetkessä tai suostua kaikkeen extempore, niin asioita täytyy konkreettisesti tehdä - ja vielä parempi jos ne tekee eri tavalla kuin mihin on tottunut. Prosessin voi aloittaa niinkin yksinkertaisista asioista kuin vaikkapa kuuntelemalla erilaista musiikkia, katsomalla elokuvien sijasta dokumentteja, viemällä koiran lenkille eri puistoon, käymällä ruokaostoksilla muualla kuin lähikaupassa tai vaikka jäädä kotimatkalla yhtä pysäkkiä ennen omaa kotipysäkkiä. Simple as that, jos vain haluat aloittaa jostakin!

"Uusien asioiden kokeminen vaatii muutakin kuin hyvää oloa ja avoimuutta. Se vaatii actionia."

Sillä tavoin minäkin olen aloittanut, ja jatkan samaa rataa, sillä olen todennut sen toimivaksi. Juuri viime viikolla jäin aiemmalla pysäkillä pois ja tapasin tästä syystä kiinnostavan miehen jonka kanssa energiat vain sinkoilivat. Olosuhteet eivät olleet täysin puolellamme ja yhteystiedot jäivät vaihtamatta, mutta aion lenkittää koiraani samaisessa puistossa ahkerasti jatkossakin ;) Näiden pienten muutoksien lisäksi olen ollut juhlimassa enemmän kahden viikon aikana kuin kokonaiseen vuoteen, suostunut jopa muutamille treffeille, ja nyt odotan jo innolla mille seuraavalle asialle saan sanoa kyllä!

"Inaction breeds doubt and fear. Action breeds confidence and courage. If you want to conquer fear, do not sit home and think about it. Go out and get busy."

No mutta hei, don't just listen what I have to say, just go and try it yourself!

Feed the fire! / Eeva

PHOTOS: Eeva Roots

DRESS: Meshki / https://www.meshki.com.au/collections/dresses/products/mia-thin-strap-bodycon-mini-dress-red