Kuinka menestyä luovalla alalla yhdessä muiden kanssa?

Luova ala on paljon muutakin kuin yksilöllinen lahjakkuus ja menestys. Luova ala ja sen ympärille rakentuva kulttuuri on yhteisöllistä, yhdessä tekemistä, toisilta oppimista, toisista inspiroitumista ja toisten menestyksestä nauttimista.

Toisille some ja esimerkiksi bloggaaminen on avannut uusia ovia, tuonut elämään uusia tuttavuuksia, ystävyyksiä ja vaikkapa elämäntapamuutoksia- tai parannuksia. Minulle sosiaalisen median parissa työskentely on pääsääntöisesti ollut aina yksin tekemistä, itseoppimista, ja vähiten sosiaalinen osa-alue elämässäni. En kuulu blogiyhteisöihin, käyn todella harvoin ja valitusti bloggaajille suunnatuissa tapahtumissa, kuvaan itse omat asukuvani ja kirjoittamisprosessitkin ovat minulle syvää ajatteluprosessia. Some tuo mukanaan välillä yksinäisyyttäkin yllämainituista syistä, ja on vaatinut ainakin minulta sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä, sekä osittain kompromisseja muilla elämäni osa-alueilla.

Sosiaalisessa mediassa ajan viettäminen on kuitenkin minulle se sosiaalisen aspekti, ja olen aina halunnut olla vuorovaikutteinen niin seuraajieni kanssa kuin myös kannustaessani kanssasisariani ja - veljiäni omilla somepoluillaan. Tämä ei tule koskaan muuttumaan.

Vaikka bloggaaminen ja "instavaikuttaminen" ovat olleet minulle pitkälti sooloilua ja jotenkin erillinen alue muusta elämästäni ajankäytöllisesti valokuvaaminen puolestaan on minulle kasvavissa määrin ollut sosiaalista, yhdessä tekemistä, ja yhdessä inspiroitumista. Muiden kanssa kuvaamisessa minulle on tärkeää laadukas, miellyttävä ja inspiroiva yhteinen aika, mahdollisuus upgreidata muita, mahdollisuus antaa muille tilaa loistaa. Nautin siitä että saan antaa itsestäni muille jotakin joka on heille avuksi.

Tietysti työssäni kuvaajana minulle on tärkeää toteuttaa omia visioitani muiden kanssa, varsinkin jos kyse on materiaalista jota kuvaan ensisijaisesti omaan työnäytekansiooni; itseni toteuttaminen ja oma kehittyminen ovat minulle todella tärkeitä asioita. Eikä niistä kannatakaan tinkiä tai asettaa itseään tilanteeseen jossa joudut valitsemaan itsesi ja kuvattavasi välillä, että kumpi saa loistaa tai kehittyä. Kuvaaminen on kahden kauppa, ja upeat mallit ja mallin hyvä työskentely auttaa myös minua.

Olen aina halunnut menestyä yhdessä muiden kanssa. Olipa kyse millaisesta työstä, työyhteisöstä, työnantajasta tai projektista tahansa. Pelkkä oma yksilöllinen onnistuminen ei ole koskaan motivoinut minua tarpeeksi tai riittänyt syyksi itseni ylittämiseen. En myöskään usko että osaisin koskaan tehdä mitään työtä täysin itsekkäistä syistä, vain oma menestys tavoitteena tai motivaattorina. Ja miksi edes haluaisin jos on mahdollisuus kulkea erilaisia menestyksen polkuja käsi kädessä muiden kanssa?

Mutta miten sitten voit menestyä yhdessä muiden kanssa? Tässä 10 ensin mieleen tullutta esimerkkiä!

  1.  Jakakaa unelmia, tavoitteita ja ajatuksia toistenne kanssa, opetelkaa aivan ensiksi tuntemaan toisenne.
  2.  Suunnitelkaa yhteisiä projekteja noita kyseisiä tavoitteita tukevaksi.
  3.  Jakakakaa tarinoita onnistumisista ja EPÄONNISTUMISISTA. Voit säästää toiselta paljon aikaa ja vaivaa kertomalla tarinaasi ja näin nopeuttaa heidän matkaansa menestykseen.
  4.  Pyrkikää tuomaan toisesta parhaita puolia esiin ja muistuttamaan heitä heidän potentiaalistaan.
  5.  Antakaa toisillenne tilaa luovuuteen, itseilmaisuun ja mielipiteisiin.
  6.  Panostakaa yhteistyöhönne myös henkisellä tasolla, muistakaa kuunnella ja kiittää jokaisesta työstä.
  7.  Antakaa toisillenne arvostusta myös näkyvyyden kautta.
  8.  Kehukaa toisianne näkyvästi ja kuuluvasti muillekin kuin toisillenne. Auttakaa toisianne verkostoitumaan ja työllistymään.
  9.  Mikäli yhteistyö on ollut onnistunutta, olkaa lojaaleja toisillenne.
  10.  TEHKÄÄ TÖITÄ SYDÄMISTÄNNE ja vilpitöntä menestystä toisillenne toivoen.

PHOTOS: Eeva Roots

TOP: Missguided

TIMEPIECE: Oliwer Lion

SNEAKERS: Nike