Alkuvuosi ja työelämän update!

Vuoden kolmas kuukausi lähti käyntiin tänään ja alkuvuosi on jo nyt tarjonnut uusia haasteita ja pistänyt myös pakkaa uusiksi. Hetkeen en ole kirjoittanut työasioistani tarkemmin ja ajattelin että nyt olisi pieni päivitys paikallaan!

Alkuun vien teidät hetkeksi takaisin viime kesän alkuun. Hetkeen jolloin uskoin pääseväni aloittamaan matkan josta olin niin kovasti haaveillut; minun oli tarkoitus aloittaa työskentely startup-yrityksessä jonka toimiala olisi levy-yhtiö ja sisällöntuotanto. Yrityksen perustaja ja aloittava tiimi olivat kaikki aivan mahtavia tyyppejä, ja tunsin olevani kotona, löytäneeni paikkani. Minun oli tarkoitus aloittaa yrityksessä levy-yhtiön virallisena valokuvaajana ja stylistina, sekä olla osana rakentamassa sisällöntuotantoa. Ajattelin että tässä yhdistyy kaikki mitä rakastan; valokuvaus, tyyliasiat, musiikkimaailma, brändimielikuvan rakentaminen, some, ja tietysti myös uuden yritystoiminnan rakentaminen muun tiimin kanssa. Olin onneni kukkuloilla, kuten kuvitella saattaa!

Taustatietona voin kertoa että olin keväällä hakenut työkokeiluun muutamaan levy-yhtiöön, joista ei koskaan kuulunut mitään. Tilanne ei yllättänyt, sillä ilman suhteita ei tässä maassa ole helppoa saada jalkaa edes oven väliin (lue: mahdotonta). Sitten elämääni kuitenkin ilmestyi ihminen joka näki potentiaalini ja arvoni, ja oli valmis antamaan minulle mahdollisuuden lunastamaan osakaspaikan yrityksessään. Tämä sai minut tärkeällä hetkellä muistamaan ettei kyse koskaan ole siitä näkeekö moni arvosi, vaan siitä että juuri se oikea ihminen sen näkee.

Asiat eivät kuitenkaan menneet kuten toivoin, ja usean kuukauden odottelun jälkeen, marraskuun lopulla, ymmärsin, ettei kyseisen startup-yrityksen toiminta olisikaan vielä käynnistymässä sillä tavalla että voisin siihen tulla satsaamaan täydet paukkuni - tai edes osittaisesti. Tilanteisiin tuli viivytyksiä ja muutoksia, ja tämä on varmasti ollut osasyynä burnoutini syntymisessä. Kun jokin tärkeä asia jonka eteen olet tehnyt kovasti töitä, jokin suuri unelmasi on melkein hyppysissäsi, mutta et vain pysty sitä tavoittamaan. Vaikka olin ja edelleen olen enemmän kuin kiinnostunut tästä mahdollisuudesta, oli kuitenkin aika katsoa vaihtoehtoista suunnitelmaa jota olin pyöritellyt alkuvuodesta lähtien.. U know me, minähän en tuleen jää makaamaan!

Joulu-ja tammikuun ajan rakensin oman tulevan yritykseni liiketoimintasuunnitelmaa täydellä teholla. Tein strategiasuunnittelua, asiakas-ja kilpailija-analyyseja, alaan perehtymistä, brändi-imagon suunnittelua, laskelmia, aivan kaikkea mahdollista. Olin jo sopinut itseni kanssa että helmi-maaliskuun aikana käynnistän yritystoimintani, jonka olisi tarkoitus tämän vuoden loppuun mennessä työllistää minut kokonaan ja täysipäiväisesi. Mindset: all in.

Yllättäen helmikuun alussa, yli vuoden kestäneen työnhakuni jälkeen, sain osa-aikaisen työpaikan. Tässä meni tavallaan pasmat hieman sekaisin silkasta yllätyksestä, mutta myös ilosta! Pääsin aloittamaan työn yrityksessä jolla on kaikin puolin hyvä maine, ja jossa työskentelee aivan upeita ihmisiä koko tiimistä aina esimieheeni asti. Takana on nyt ensimmäinen kokonainen viikko Lindexillä ja odotan innolla taloon asettumista.

Suunnitelmat oman yritykseni suhteen jonka eteen työskentelisin sataviisikymmentä lasissa meni tietysti toistaiseksi uusiksi. Työllistyminen on ollut ja on minulle etusijalla. Näin ollen tuumasin että keskityn uuteen työhöni nyt alkuun sata lasissa ja starttaan yritystoiminnan kevyemmin töiden ohessa - kunhan olen löytänyt sopivan balanssin sosiaalisen vuorotyön ja omien projektieni yhteen sovittamiseksi. Lindexille asettuminen on nyt tärkeässä roolissa.

Joku voisi tässä kohtaa miettiä että miksi ihmeessä olen aloittanut työssä joka ei edistä sitä uraa jota yritän rakentaa, ja vastaus on että sen lisäksi että olen halunnut pidemmän aikaa palkkatöihin, haluan myös balanssia elämääni. Ryhmätyöskentelyä ja omia projekteja. Sosiaalista työtä ja introvertille ominaisempaa yksintyöskentelyä. Selkeitä aikatauluja ja rinnalle free flow-työskentelyä. Säännöllisiä palkkatuloja ja kertaluontoisia palkkioita. Lisäksi olen aina rakastanut asiakaskohtaamisia ja palvelua! Tällä hetkellä en halua ensisijaisesti työskennellä pelkästään yksin, enkä edistää ainoastaan omaa uraani, ja olen mielelläni mukana myös panostamassa Lindexiin.

Sen verran voin myös paljastaa että tuleva yritystoimintani tulee myös painottumaan muidenkin kuin oman urani kehittämiseen ja nostattamiseen. Tästä kokonaisudesta lisää siinä vaiheessa kun aloittelen yritystoimintaani..

Lopuksi haluan sanoa että ole periksiantamaton tavoitteissasi, mutta joustava metodeissasi. Anna elämän yllättää ja anna uusille asioille mahdollisuuksia. Tilanteiden muuttuminen ei ole uhka eikä ongelma, vaan kaikessa piilee aina mahdollisuus!

Feed the fire! / Eeva