Find what you love and have fun with it!

Sanonta kuuluu "Find what you love and let it kill you." Lähtökohtaisesti kaikki tekeminen joka tuottaa sinulle onnea, hyvää oloa, onnistumisen tunteita tai ruokkii sieluasi, on sinulle hyväksi. Intohimoinen suhtautuminen ja jollekin asialle omistautuminen voivat kuitenkin viedä sinua myös äärirajoille.

Suhtautuessasi johonkin asiaan äärimmäisen intohimoisesti tulet varmasti myös kärsimään sen vuoksi. Se on kuin luonnon laki. Tulet luultavasti menettämään yöuniasi sen vuoksi, kamppailemaan kehityksesi kanssa, kamppailemaan aikasi kanssa, uhraamaan rahaa, aikaa, sosiaalisia suhteita ja mielenrauhaasi sen vuoksi. No onko intohimosi toteuttaminen sitten sen kaiken arvoista? Totta munassa on.

Se ottaa paljon mutta myös antaa. Enkä puhu nyt rahasta tai maineesta - kuten en koskaan. Itselleni mikään elämässä ei ole ollut yhtä voimaannuttavaa kuin itseni haastaminen, vaikeuksien kokeminen ja niiden selättäminen tai niiden kanssa elämään oppiminen, itseni kehittäminen, taitojen oppiminen, ja samanaikaisesti kaiken toteuttaminen luopumatta periaatteistani. On myös ollut mielenkiintoista kohdata ihmisiä jotka ovat sinusta vakuuttuneita sekä toisaalta niitäkin jotka tarvitsevat vakuuttelua. Asioista keskusteleminen ja vaikkapa yhdessä arvioiminen on aika rikastuttavaa ja rakentavaa palautetta on hyvä osata ottaa myös vastaan, mutta lopulta kaiken takana on sinä ja sinun oma visiosi, johon kenelläkään ei tavallaan ole sellaista sanottavaa jolla tulisi olla liikaa painoarvoa. Millään ulkopuolisella arviolla ei tulisi olla liikaa painoarvoa kun kyse on jostakin taiteellisesta visiosta.

Tietty minä vielä teille näytän mistä minut on tehty-ajatus ja asenne on ihan hyvä pitää mukana - kunhan sitä ei ohjaa pätemisen tarve, ego, epävarmuus vai vaikkapa kostonhimo. Kaikki tekeminen mikä kumpuaa vääränlaisista lähtökohdista tulee vahingoittamaan sinua itseäsi, joten asiat jotka sinua motivoivat eteenpäin tulisi pitää terveinä. Makes sense, right?

"Seuranani on jatkuvasti suuri luovuuden palo, joka on kumppanini."

Tuota alun sanontaa ja sanomaa miettiessäni aloin miettimään sitä kuinka paljon minäkin työskentelen yksikseni, ja se on jo yksistään sellainen asia joka pistää ihmistä jatkuvasti äärirajoille. Olet joka hetki vastuussa siitä että kaikki työt tulevat tehdyksi, olet yksin vastuussa omasta motivoinnistasi, ja kaikki kehittyminen riippuu täysin omasta työpanoksestasi ja ajankäytöstäsi. Yksin työskentely vaatiikin pitkäjänteisyyttä, ajanhallintakykyjä ja kovaa stressinsietokykyä. Suunnitelmallisuuttakin täytyy löytyä, ettei vaivu pelkkään taiteelliseen olotilaan jossa ajantaju katoaa tai et saa tarpeeksi aikaiseksi tavoitteisiisi nähden. Siinä ehkä onkin yksi seikka joka erottaa työnteon ja tietyn harrastelijamaisuuden, että teet töitä tietyn tavoitteen ja myös itsellesi asettaman aikataulun mukaan. Tähän sopii avuksi vaikkapa tavoitekartta jonka voi pilkkoa konkreettisiksi aikaväleiksi ja käytännön toimiksi, jolloin pystyt seuraamaan kehitystäsi ja sitä pysytkö omassa aikataulussasi. P.S. Vinkkejä tavoitekartan tekoon tulossa blogiin myöhemmin!

Yksin työskentely vaatii ehdottomasti myös tarkkaavaisuutta sen suhteen että muistat huomioida levon tarpeen ja muun virkistyksen kuin työstäsi / intohimostasi saavasi hurmion. Hyvin levännyt ja energiaa saava pää ja kroppa pitävät sinut iskukunnossa, ja ilman sitä voimavarasi eivät välttämättä riitä ahkeraan ja määrätietoiseen yksin työskentelyyn!

Luomisprosessit ovat olleet minulle pitkään yksintehtävää hommaa. Sanoisin solitary act, mutta en ole yksinäinen - seuranani on jatkuvasti suuri luovuuden palo joka on kumppanini. Yksinäisyys ja yksin oleminen ovatkin kaksi eri asiaa. Vaikka olen mielelläni kehittänyt itseäni yksin ja rauhassa, olen nyt huomannut olevani siinä pisteessä että haluan alkaa tekemään asioita muiden kanssa. Tunnistan että olen osittain tarvinnut oman aikani omalle itselleni juuri tällä alalla ja tämän intohimoni kohteen kanssa, kehittyäkseni juuri siihen suuntaan mihin haluan, siinä ajassa mihin pyrin, ja saamatta liikaa vaikutteita muista tai muiden tekemisistä.

Kääntöpuolelta löytyy kuitenkin se että olen antanut liikaa valtaa introverttiydelleni jota pyrin nyt karistamaan pois. Vaikka olen itsenäinen, rakastan myös tiimityöskentelyä, nautin yhdessä tekemisestä ja varsinkin siitä kun saan nähdä muiden loistavan. Toinen kääntöpuoli on että minua on hyväksikäytetty ja puukotettu selkään niin monesti tällä allalla ollessani että minulle on alkanut kehittymään luottamuspula ihmisiin ja olen alkanut varjelemaan itseäni paljon aiempaa enemmän. Tämän tajuttuani ymmärsin että jonkin on muututtava ja etten saa antaa satunnaisten mätämunien kovettaa itseäni tai estää minua jatkossa nauttimasta yhdessä tekemisestä. Olen löytänyt matkan varrelta monia helmiä ja potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja aionkin nyt keskittää energiaani heidän kanssa yhdessä tekemiseen.

Tällä hetkellä olen voimaantuneempi kuin aikoihin, intoa täynnä, taskut täynnä innovatiivisia projekteja, ja ennen kaikkea valmis pitämään aivan saakelin hauskaa valokuvaamisen suhteen!

Feed the fire! / Eeva

PHOTOS: Eeva Roots

BACKROUND FABRIC: https://studiovarustamo.fi/ X Maisun Ilmaisu

CAMERA ON PHOTOS: Canon EOS 6D II

FIND ME ON INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eevaroots/ and https://www.instagram.com/eevarootsvisuals/