Ei kaunis vaan cool

"Ei kaunis vaan cool. Jos Eeva ei saa pukeutua niin kuin hyvältä tuntuu, vaatteet muuttuvat vankilaksi. Tuhannet seuraavat hänen tyyliään Instagramissa."

Sain kunnian esiintyä Kodin Kuvalehden tyyliosiossa, joka kuvattiin ja kirjoitettiin viime syksynä. Haastateltavaksi minut kutsui jokunen vuosi sitten yrittäjä-kurssilla tutuksi tullut ihana Leena Lukkari! Koska lehti on perinteinen paperilehti jaan teille nyt kuvia tuosta kahden sivun aukeamasta ja artikkelin sisältämät tekstit :)

Creditit: teksti Leena Lukkari ja lehtikuvat Pia Inberg.

Kodin Kuvalehti

MITÄ PUKEUTUMINEN SINULLE MERKITSEE?

Kuvastan sillä persoonaani. Tyyli on ollut minulle tärkeä alakoulusta asti. Minun on saatava pukeutua fiilikseni mukaan, muuten vaatteet muuttuvat vankilaksi. Kotelomekossa ja korkokengissä olen kuin rooliasussa.

MITEN KUVAILISIT TYYLIÄSI?

Se on urbaania katumuotia. Nahka, denim ja niitit edustavat rockia, hupparit hip hopia ja korot klassista naisellisuutta. Nyt olen kiinnostunut moottoripyöräasuista, jotka ovat samaan aikaan pehmeitä ja jämäkkiä. Jos minut laitettaisiin muuttumisleikkiin, minulta vietäisiin varmasti ensimmäiseksi säkkivaatteet. Sanottaisiin, että älä nyt hyvä tyttö peitä vartaloasi. Mutta juuri hupparin avulla saan korkosaappaista sen näköiset kuin haluan. Riisun niistä liian naisellisuuden.

MIKÄ ON SINUSTA KAUNISTA?

Koetan välttää sitä, että näyttäisin perinteisesti kauniilta ja naiselliselta. Jos minulla on liian nätti olo, laitan pipon päähän. Haluan olla cool. En silti pidä tyyliäni räväkkänä, koska katumuoti, jota itse seuraan, on paljon rohkeampaa. Tyyli-ikonini on Rihanna. Hän käyttää erikoisia vaatteita, mutta onnistuu olemaan aina ajan hermolla.

"Takki on kunnianosoitus Linkin Park-yhtyeen Chester Benningtonille. Bändi on tärkeä minulle. Kun kuulin Chesterin kuolemasta, maalasin seuraavana yönä nahkatakkini kuparispraylla ja valkoisella talomaalilla ja koristin sen Linkin Parkin lyriikoilla. Olen ylpeä takista!"

MISTÄ OSTAT VAATTEESI?

En käytä merkkejä enkä osta mitään kallista. Instagram-tilini saaman huomion kautta olen alkanut saada jonkin verran vaatteita ilmaiseksi. Suurimman osan vaatteistani ostan käytettyinä. Esimerkiksi Zadaa-verkkokauppa on vähän älykkäämpi nettikirppis, joka seuloo myytävistä vaatteista käyttäjälle sopivimmat. Viimeksi ostin siistit Niken lenkkarit 40 eurolla. Kaupassa niiden hinta on 140 euroa.

TUUNAAT PALJON, MIKSI?

Olen muokannut vaatteita lapsesta asti, koska en löytänyt tarpeeksi istuvia. Vieraalta tuntuva vaatekin muuttuu omaksi yhdistelemällä ja tuunaamalla. Idolini on new Yorkissa asuva muotisuunnittelija Christian Benner, joka lopetti huumeiden käytön ja alkoi kustomoida nahkatakkeja ja t-paitoja. Bennerin taideteosmaisiin vaatteisiin ovat ihastuneet esimerkiksi Kate Moss, Lady Gaga, Lenny Kravitz ja Axl Rose. Pöytälaatikossani on yritys, jonka liikeidea oli vähän samankaltainen.

haastattelu eeva roots

"Kauneus ei ole kiinnostavaa. Mitä tahansa voi pukea, kunhan rikkoo ilmeisimmän harmonian."

"En pidä ylimääräisestä huomiosta. Nämä vaatteet ovat kuin suoja-asu, koska näin pukeutuneena en käännä kenenkään päitä. Kävelenkin niissä eri tavalla, hiukan miehekkäästi kädet taskussa."


KATU-USKOTTAVUUDEN SALAISUUS

ÄLÄ SEURAA OHJEITA. Oivaltava yllätyksellisyys on katumuodin ydin. Unohda ohjeet, joiden mukaan jokin tietty leikkaus ei sovi vaikkapa päärynävartalolle.

SOTKE TYYLIT. Pue smokkihousujen kanssa nahkatakki tai verkkareiden kanssa korkokengät. Mitä suurempi kontrasti, sitä paremmin ne todennäköisesti pelaavat yhteen.

UNOHDA ESTOT. Kaikilla meillä on epävarmuuksia, jotka johtuvat yleisestä mielipiteestä. Se sanelee, miten saa tai ei saa pukeutua. Enemmän kannattaisi kuunnella sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä tai mikä houkuttelee.

ÄLÄ PYYTELE ANTEEKSI. Katumuotiin kuuluu itsevarma asenne: jokainen voi olla kuningas ja sanoa sen ääneen. Omakehu ei ole keneltäkään muulta pois.

HANKI TUUNAUSSETTI. Hae inspiraatiota 1980-luvun punk-kuvista. Taiteile vanhalle nahkatakille tai maihinnousukengille uusi elämä spraylla, niiteillä ja tekstiilitusseilla.

"Tykkään Mangon neuleen tekstistä 'Älä piiloudu'. Siinä on hyvä asenne. Jos jotain ärsyttää se, miltä näytän, se on hänen ongelmansa."


Iso kiitos vielä Leena, Pia ja Kodin Kuvalehti! Tämä oli ilo ja kunnia!

Ja minuthan löydätte tietysti Instagramista nimellä @eevaroots

Feed the fire! / Eeva