Mistä työelämän menestys rakentuu

Haluan elättää itseni työlläni, menestyä työssäni ja nauttia kasvavissa määrin taiteellisesta vapaudesta. Päästä sellaiseen ammatilliseen asemaan jossa minulle maksetaan työstäni, kanssani halutaan työskennellä ja visioihini todella luotetaan. Mistä työelämän menestys sitten mielestäni oikein rakentuu, ja mitä asioita pidän itse henkilökohtaisesti suuressa arvossa?

Ihmisten kohtaaminen kunnioittavalla tavalla, luotettavuus ja empatiakyky ovat tärkeimpiä taitoja varsinaisen ammatillisen osaamisesi lisäksi joita voit omata tämän päivän työelämässä. Näitä taitoja nostetaan jatkuvasti yrityskulttuurissa esille tänä päivänä. Osaavia tekijöitä on helpompi löytää kuin osaavia tekijöitä joilla olisi myös nämä ominaisuudet. Niin moni sivuuttaa joko kiireessä tai erilaisen (lue:vääränlaisen) priorisoinnin ohjaamana juuri nämä tavat ja piirteet, joten näihin seikkoihin huomiosi kiinnittäminen voi olla sinulle varsinainen valttikortti työelämässä. Tätä asiaa ei voi tarpeeksi painottaa.

Omien mielipiteidesi ilmaisemista ei tulisi pelätä liikaa. Huomioiden ammattisi, roolisi työyhteisössä, tavoitteesi ja periaatteesi, pyri olemaan avoin ja rehellinen mielipiteissäsi. Pyrithän kuitenkin aina siihen että mielipiteesi perustuvat faktoihin, myönteisiin näkymiin, rakentavaan kehittämiseen, ihmisten vahvuuksien tunnistamiseen ja tavoitteisiin joilla on taloudellisen arvon lisäksi muutakin arvoa. Muistathan myös että avoimuus ja rehellisyys ei tarkoita samaa kuin tylyys, suoruus tai nipottaminen, ja että faktat eivät tarkoita samaa kuin sinun senhetkinen tunnereaktiosi.

Ole kunnianhimoinen - älä huomionhakuinen. Kunnianhimo näkyy työhön panostamisessa, ja myös sellaisten töiden ja työvaiheiden tekemisessä joita kaikki eivät ole aina näkemässä tai joista ei saa välitöntä kunniaa. Panosta sisältöön, suunnitteluun ja laatuun; se kaikki tulee näkymään työsi lopputuloksessa ja vaikuttamaan menestykseesi. Ammatilliseen kunnioitukseen ei ole oikotietä eikä sitä voi saavuttaa pitämällä itsestään pelkästään meteliä.

Ole selkeä ja pitkäjänteinen. Ole selkeä ohjeistuksissa, informaationkulussa, itseilmaisussa ja sen suhteen mitä lupaat asiakkaalle, työnantajalle tai alaisellesi. Älä vaihda mielipidettäsi jatkuvasti, työtapaasi, ohjeistuksia tai tavoitteita. Tämä on tärkeää varsinkin tiimityöskentelyssä, mutta myös jos rakennat itsenäisesti uraa tai yritystoimintaa. Epäselvyys ja jatkuvat muutokset tulevat näkymään lähelle ja kuulumaan kauas.

Käytä omaa aikaasi (lue:vapaa-aikaasi) itsesi ammatilliseen kehittämiseen. Lue alan medioita, menestyjien kirjoittamia kirjoja, seuraa kilpailijoitasi, etsi innoittajia ja inspiraation lähteitä, katso tutorialeja tms. Joku joka tavoittelee samaa kuin sinä tekee tätä parhaillaan; kumman luulet kehittyvän nopeammin?

Hae vertailukohtia ja analysoi mitkä heidän tekonsa ovat johtaneet menestykseen. Jos tavoitteesi on esimerkiksi perustaa seuraava IKEA niin lakkaa ajattelemasta ja hoitamasta yritystoimintaasi samalla tavalla kuin naapurin Pentti joka pyörittää pientä mööpeliputiikkia naapurikadullasi.

Lopulta kaikki lähtee sinusta itsestäsi. Siitä oletko kunnianhimoinen, sitoutunut, mukavuudenhaluinen vai mukavuudesta tinkivä, valmis tekemään uhrauksia, halukas oppimaan, kykenevä inspiroitumaan, kykenevä suunnittelemaan jne. Take a moment ja peilaa unelmiasi toimintatapoihisi. Ovatko toimintatapasi tavoitteitasi tukevia vai niitä hidastavia? Ole rehellinen itsellesi kun vastaat, sillä se on avaimesi oikeaan suuntaan ja muutokseen.

Feed the fire! / Eeva

 

Panosta sisältöön, suunnitteluun ja laatuun; se kaikki tulee näkymään työsi lopputuloksessa ja vaikuttamaan menestykseesi.

PHOTOS: Eeva Roots

JACKET: H&M

BOOTS: https://www.lasula.co.uk/