First studio shoot

Takana on kaksi mielenkiintoista ja tavoistani hyvin poikkeavaa viikkoa, olen nimittäin keskittynyt elämäni ensimmäiseen studiokuvaukseen!

Street-henkisen kuvaustyylini tunnusmerkkeinä ovat toimineet ulkokuvaukset ja pelkän vallitsevan valon käyttäminen kuvissani stailauksen rinnalla. Olen aina inspiroitunut urbaaneista lokaatioista ja tekstuureista, ja siitä miten ympäristö voi kaikessa yksinkertaisuudessaankin tukea kuvaa luoden tunnelmaa. Vallitseva valo on osa-alue joka asettaa tietyt raamit kuvaamiselle ja muovaa kuvia eri tavalla kuin keinovalot hallitussa tilassa joita voi säätää ja asetella mielensä mukaan.

Studiokuvat ovatkin täysi vastakohta kuvaustyylilleni ja mieltymyksilleni, ja samalla ollut laji jota olen vältellyt. Studiokuvaus käsitteenä ei aiheuta minussa voimakkaita inhon tunteita, mutta ei missään nimessä ole myöskään koskaan inspiroinut minua. Nyt säiden viiletessä, valon määrän vähentyessä ja pitäessäni taukoa ulkokuvauksista, aloin pohtimaan voisinko osata toteuttaa studiokuvia omalla tyylilläni? Tämä alkoi haastemielessä kiinnostamaan minua suuresti ja vuorossa olikin sitten suunnittelu..

 

MILLÄ KUVAISIN?

Olen kuvannut elämäni aikana ainoastaan Canon EOS 600D:llä ja ottanut 90% kuvistani 1.8 50mm objektiivilla - en ole koskaan edes kokeillut toista kameraa. Olen jo jonkin aikaa kokenut että olen saanut kyseisestä kamerasta kaiken mahdollisen irti ja että yhteinen tiemme on päättymässä. Tätä studiokuvausta suunnitellessani rajasin siksi EOS 600D:n käytön pois ja onnistuin saamaan huippukameran projektini ajaksi käyttöön: Canon 5D Mark IV:n! Tässä vaiheessa uskoni kuvien laatuun nousi ryminällä ja pieni paine oli poistunut harteiltani.

MISSÄ KUVAISIN?

Studiotilan vuokraaminen ei tullut kuuloonkaan ja loogisimpana vaihtoehtona koin kotona kuvaamisen; tilavuokra ei juoksisi, täällä saisi olla täysin omassa rauhassa mallien kesken ja voisin parhaassa tapauksessa valita mieleiseni kuvaustaustankin. Parhaassa tapauksessa-skenaario toteutui kuin toteutuikin ja sain Studiovarustamolta upean ja juuri kaavailemaani tyyliin sopivan käsinmaalatun taustakankaan sekä seinäkoukut kiinnitykseen, jotta välttyisin telineiden kasaamiselta ja siltä että 25 neliön yksiöni olisi aamusta iltaan ahdas studiotila! Yey!

Käteväksi tässä kohtaa muodostui myös se että eksäni on kätevä käsistään ja kävi nopeasti ja näppärästi kiinnittämässä kannattimet seinääni, kiitos siitä!

MITÄ KUVAISIN?

Halusin ehdottomasti kuvata jotakin visuaalisesti oman tyylistäni enkä aloittaa klassisten studiokuvien opettelusta, sillä koen työni kuitenkin vaihtoehtoiseksi (alternative). Olen aina pitänyt underground ja alternative-tyyleistä, mutta en perinteisestä alternativesta kaikkine mausteineen. Mielessäni oli portrait-kuvasarja joka olisi minimalistisempi kun aiemmat työni ja jossa säilyisi edelleen tavaramerkkini eli edgy style. Näin sarjan teemaksi muodostui minimal alternative.

Kuvauksiin sain valita Cyber Shopista asusteita ja piilolinssejä joita voisin halutessani käyttää apuna stailauksissa, (joka oli myöskin uusi kokemus minulle joka yleensä stailaan kuvat pitkälti omilla vaatteilla ja asusteillani).

 

Nyt kun käytännön suunnitelmat ja kuvausten teema oli saatu päätettyä oli edessä sopivien mallien etsiminen kuvauksiin. Ja jotta haaste olisi kokonaisuudessaan ollut vielä astetta haastavampi, tietämättä osaisinko mitään, onnistuisinko ensimmäisellä, toisella tai edes kolmannella yrittämällä, sovin etukäteen useamman mallin kanssa kuvauksista kahden viikon ajanjaksolle.

Ensimmäistä kertaa studiokuvien kanssa työskennellessä olemassa oli tietysti riski että toteutus menisi pieleen syystä tai toisesta, mutta kuvauspäivien edetessä huomasin visioideni heräävän eloon ja osaavani myös käsitellä kuvat haluamani tyylisiksi. Innostus kasvoi näiden kahden viikon aikana ja lopputulos on jotakin mitä en todellakaan osannut etukäteen ennustaa: olen tästä kyseisestä elämäni ensimmäisestä studiokuvasarjasta ylpeämpi kuin mistään aiemmista kuvauksistani. Muutin myöskin omia käsityksiäni studiokuvaamisesta ja aion ottaa työn alle talven aikana toisenkin kuvasarjan!

HUOM! Koko kuvasarja julkaistaan yksi setti kerrallaan blogini puolella tuotelinkkeineen, joten palaatkaahan katsomaan töitäni! :)

Yhteistyökumppaneille https://www.canon.fi/https://studiovarustamo.fi/ ja https://www.cybershop.fi/ ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista! KIITOS ja kumarrus!

Upeille malleille suuret kiitokset osallistumisesta projektiini, luottamuksesta ja erittäin hienosta työstä! Ilman juuri oikeita malleja ei kenenkään kuvaajan visiot heräisi oikealla tavalla eloon! <3

Feed the fire and stay true to your vision! / Eeva

 

SNEAK PEAK FROM MY FIRST STUDIO SHOOT SERIES "LATE NIGHT TALES"