Only character can keep you there

Meille osoitetaan satoja tapoja edetä työelämässä ja luoda menestyksekästä uraa. Meille painotetaan verkostojen luomisen tärkeyttä, ahkeraa työskentelyä, huolellista suunnittelua, omistautumista ja kouluttautumista. Harva kuitenkaan painottaa luonteenpiirteitä, luonnetta ja luonteenlujuutta. Suunnittelu ja omistautuminen on iso osa matkaa ja onnistumista, mutta luonne on se jolla pystyt jatkamaan - ja onnistumaan pitkällä tähtäimellä.

Kohtasin viime vuonna paljon uusia ihmisiä niin työn kautta kuin vapaa-ajallanikin, huomattavasti enemmän kuin kahtena edellisenä vuonna jolloin tein töitä ainoastaan kotona työhuoneeni turvassa ja vietin kaiken vapaa-aikani avopuolisoni kanssa. Ero ja muutto keskustaan toimivat itsesssän jo laukaisimina sosiaalisesti vilkkaampaan elämään, mutta varsinkin omistautumiseni kuvaamiselle viime vuoden aikana toi tielleni uusia tuttavuuksia.

Useat uudet tuttavuudet tarkoittavat samalla monien erilaisten luonteiden kohtaamista. Helpolla matikalla voi myös päätellä että mitä enemmän tapaat ihmisiä, sitä enemmän kohtaat myös epämiellyttäviä luonteenpiirteitä ja toimintatapoja. Olen joutunut kasvotusten sen tosiasian kanssa että moni puhuu ja vain todella harva tekee. Olen kohdannut sen että useammin sovitut asiat peruuntuvat kuin toteutuvat. Moni ei pahoittele omaa huonosti hoidettua osuuttaan tai hoitamatta jättämistään. Osa puolestaan ei kanna minkäänlaista vastuuta sovitusta - eikä myöskään aikasi hukkaamisesta. Harva ihminen on kauttaaltaan epämiellyttävä, mutta epämiellyttäviltä tilanteilta ja sitä kautta pettymyksiltä on lähes mahdotonta kenenkään välttyä.

Vuotta 2017 voisikin osaltani kuvailla siten että olen joutunut suutelemaan kymmeniä sammakoita löytääkseni joukosta ne muutamat prinssit ja prinsessat. Yritän hyväksyä nykymaailman olevan tämänlainen ja sen että tällaista tämä tulee olemaan jatkossakin, mutta muutamat kurnuttajat saavat kyllä suosiolla jäädä taakse vuoteen 2017.

Mennyt vuosi vahvisti minulle näiden kohtaamisten ja tilanteiden kautta sen että minulle kunnioitus todella on ensisijainen askel toimivaan yhteistyöhön ja että ilman kunnioitusta en varsinkaan ole valmis tekemään yhtään pro bono-työkeikkaa. Ideaalitilanne on se että myös maksullisissa työkeikoissa vallitsisi molemminpuolinen kunnioitus ja luottamus - ja omasta tontistani aion jatkossakin pitää hyvän huolen.

Maine joka rakentuu ei vain työsi jäljestä vaan myös käytöstavoistasi ja luonteestasi auttaa rakentamaan vankkaa pohjaa urallesi.

Maine joka rakentuu ei vain työsi jäljestä vaan myös käytöstavoistasi ja luonteestasi auttaa rakentamaan vankkaa pohjaa urallesi.

Olen starttaamassa vuoden 2018 isommalla vaihteella ja samanaikaisesti jännitän sitä mihin soppaan olen itseni laittamassa, enemmän kuin koskaan. Olen altistamassa itseni toistuvasti tällaiselle käytökselle ja toiminnalle, joka voi myös olla rikkovaa herkälle ja perinteisiä arvoja kunnioittavalla ihmiselle. Aion tietoisesti pyrkiä kasvattamaan paksumpaa nahkaa muuttumatta kovaksi ja menettämättä pehmeyttäni. Tapani olla, elää ja työskennellä lähtee puhtaasta halusta auttaa, kannustaa ja tukea muita - ja nämä ovat asioita joita haluan jatkossakin kantaa vahvasti mukanani jokaisessa työkeikassa.

Feed the fire! / Eeva

PHOTOS: Eeva Roots

COAT: H&M

BODYSUIT: Her Secret https://www.hersecret.fi/

JOGGERS: Bik Bok

WEEKEND BAG: Elly Pistol https://www.ellypistol.com/?lang=en

SNEAKERS: Nike