Become what you respect - Ajatuksia bloggaamisesta, urasta ja oman tiensä kulkemisesta

" Meidän tulisi olla enemmän huolissaan siitä sisällöstä, joka ei saa aikaan mitään tunteita. Kun mikään ei tunnu miltään, kun kaikki on hajutonta tai mautonta. Tylsää, tasaista ja turhaa sisältöä on olemassa jo ihan riittävästi. Sitä ei ihan oikeasti tarvita enää yhtään lisää." -Johanna Vuori, Someco. (http://someco.fi/blogi/mikaan-ei-muutu-jos-kukaan-ei-suutu/)

Hear, hear. Olen pitänyt blogiani nyt reilut kaksi vuotta. Koko tänä aikana en ole koskaan mieltänyt itseäni bloggaajaksi siinä perinteisessä mielessä ja siinä onkin piilenyt koko blogin pitämisen avain ja syy miksi olen siihenkin aikaani uhrannut; halu näyttää että asiat voi tehdä omalla tavallaan ja noudattamatta niitä bloggaajan kultaisia ohjenuoria.

En pyri tieten tahtoen olemaan erilainen tai vastarannan kiiski - tiedän silti olevani. En pyri kovalla energialla erottautumaan vaan yksinkertaisesti pitämään kiinni siitä etten vain ajautuisi mukaan ratsastamaan samalla aallolla kuin niin moni muu. Siitä erossa pysyminen varsinkaan blogimaailmassa ja somessa ei ole itsestäänselvyys ja vaatii ihan oikeasti rohkeutta.

Rauhallisen ulkokuoreni alla introverttiyden rinnalla täysin sovussa elää todellinen rebel, (mikä tuskin tulee kenellekään yllätyksenä), joka ei yksinkertaisesti suostu taipumaan sääntöihin tai ohjenuoriin jotka eivät tunnu loogisilta tai sotivat omaa arvomaailmaani vastaan. Esimerkiksi tästä syystä ole koskaan lähtenyt rakentamaan blogistani mainoskanavaa tai helpomman viihteen lähdettä. Mikäli unelmissani olisi blogitähteys hidastaisi toimintamallini matkaani kuin juoksuhiekkaan itsensä upottaminen.

Mutta haaveissani ei ole blogitähteys. Koskaan listatessani unelmiani ja tavoitteitani ei listalleni ole kuulunut olla suosittu bloggaaja. Se ei kuitenkaan tarkoita ettenkö edelleen julkaisisi sivustollani kirjoituksiani, enkä keksi yhtäkään syytä miksi en kirjoittaisi; niin kauan kuin se on minulle ajankäytöllisesti mahdollista. Tiheään tahtiin en blogiani kuitenkaan juuri nyt aio päivittää sillä juurikin tavoitteitani peilatessani ymmärsin että tämä on se osa-alue josta voin nipistää niin ettei se edes tule kirpaisemaan.

Rakastan ajatuksien pallottelua, oivaltamista, oppimista ja kirjoittamista. Sytyn myös suuresti vaihtelevista luovan alan töistä, kulttuurista ja niiden tekijöistä. Ja kun sanon vaihtelevista todella tarkoitan vaihtelevista, enkä siksikään suostu sullomaan itseäni yhden alan tai yhden osaamisen lokeroon. Se voi olla joillekin hämmentävää (ja olen huomannut että todella on) - usemman intohimon ja ammatillisen osaamisen edustaminen, mutta itse uskon että jokaisen jolla riittää halua, määrätietoisuutta ja potentiaalia, kannattaisi uskaltaa olla juuri niin monipuolinen työssään kuin mahdollista. Olen itse kokenut sen pelkästään rikkaudeksi enkä ole kuunnellut kertaakaan jos joku on sanonut että "Valitse yksi alue.". Tämä on minun elämäni ja elämäntapani, ja uskokaa pois kun sanon: tavoitteeni on oppia jatkuvasti lisää ja monipuolisemmaksi.

Tällä hetkellä minut tekee onnellisimmaksi itseni kehittäminen ja kasvaminen visuaalisen työn tekijänä. Se innostaa minua, inspiroi minua, ja saa minut samanlaiseen mielettömään ja määrätietoiseen hurmokseen kuin vaatemerkkini Rootsin perustaminen aikoinaan. Palo on kasvanut niin suureksi seuraavaa etappiani kohti että se alkaa jo olla näkyvää niillekin jotka eivät edes todellisuudessa tiedä seuraavaa etappiani.

Prioriteettina minulla on oman urani luominen enemmän somen ulkopuolella ja muiden bisnesten kasvattaminen. Haluan työskennellä ahkerasti muiden yritysten taustajoukoissa ja ammentaa heille kaikkea oppimaani niin kaupan alalta, visuaalisen markkinoinnin puolelta kuin sosiaalisen median ihmeellisestä maailmasta.

Samanaikaisesti aion somen puolella jakaa töitäni aiempaa enemmän ja tämä tulee tarkoittamaan minulle vanhan seuraajakunnan pois tippumista ja uuden hiljalleen löytymistä - seuraajien lähteminen on itse asiassa ollut vauhdissa jo siitä hetkestä asti kun aloin julkaisemaan ammattipuolen kuviani tililläni säännöllisesti muutama viikko sitten: nykyiset seuraajani eivät seuraa minua ammatillisen osaamiseni vuoksi. Suurehkon seuraajanmäärän tietyllä tyylillä orgaanisesti saavuttaneelle tämä päätös ei ole ollut aivan helppo, mutta kuitenkin hyvin tietoinen valinta joka perustuu täysin visuaalisen ammatillisen urani priorisoimiseen tästä hetkestä eteenpäin aivan eri mittakaavassa kuin aiemmin.

"I don't want to be a shooting star. Success is not a single moment, it's a constant way of living."

PHOTOS: Eeva Roots

LEATHER JACKET: H&M

KIMONO: Madlady http://www.madlady.com/

TRACK PANTS: Adidas / Second hand

WATCH: Oliwer Lion http://www.oliwerlion.com/

SHOES: Fila