Late Night Tales - Furred up

Aah, Katariina. Ensitapaaminen ja ensimmäinen yhteinen kuvaus, mutta seuraava on jo vahvasti suunnitteilla; niin ison vaikutuksen hän teki olemuksellaan.

Tummanpuhuvaa kuvasarjaani en halunnut kokonaan täyttää pelkällä mustalla ja varsinkin kun käytössäni oli upea tumma käsinmaalattu taustakangas kuvauksissa mahdollisti se helposti myös vaaleiden sävyjen käytön. Pidän hyvin paljon kontrasteista niin tyylissä kuin sävyissäkin, enkä osaisi kuvitella että kuvaisin esimerkiksi pelkillä vaaleilla sävyillä tyyliteltyä potrettia vaaleaa taustaa vasten, ja tätä kyseistä sarjaa varten tumma tausta oli ehdoton valinta. Suosittelen tutustumaan Studiovarustamon sivuilla varsinkin Maisun Ilmaisun uniikkeihin taustakankaisiin: https://studiovarustamo.fi/tuote-osasto/taustat/kankaat/

Katariinalle osasin todella hyvin pelkän mututuntuman perusteella kuvitella kuvauksiimme pelkän ison turkiksen päälle ja kuinkas ollakaan, juuri häneltä itseltään löytyi upeita turkiksia omasta takaa! Näin upea nainen pelkistetyssä lookissa eli täysin ilman meikin meikkiä muhkeassa turkissaan todella oli kaikki mitä tarvittiin, ja loput olikin sitten kuvaajasta kiinni! 

Usein kameran takana työskennellessäni asia jota työstän eniten, mihin panostan eniten, on että saan ikuistettua mallin sen näköisenä kuin minä hänet sillä hetkellä näen. Kun siis näen kuvattavan henkilön edessäni tietynlaisena työskentelen ahkerasti löytääkseni juuri ne oikeat kulmat ja ohjatakseni mallia niihin pieniin eleisiin ja ilmeisiin jotka mielessäni jo näen. Kyseessä on usein myös potentiaali eli oma versioni mallista, jotakin muuta kuin missä valossa hänet on aiemmin nähty. En voisi kokea onnistuneeni työssäni kuvaajana enkä myöskään stylistina mikäli en näitä visioita saisi toteutettua ja ikuistettua - pelkkä teknisesti laadukas valokuva ei ole koskaan tarpeeksi, ja joskus se voi jopa olla toissijaista muiden elementtien rinnalla. Sama pätee täysin tyyliin; huolellisesti rakennettu tyyli ei useinkaan näytä edes hyvältä mikäli yleinen fiilis ei ole luonteva; tyyliäkin luodessa on huomiotava hyvin monta asiaa.

Tämä setti Katariinan kanssa on hyvin minimalistinen kaikin puolin, ja vaikka look oli valmiiksi suunniteltu piilee juju lopulta juuri niissä hienovaraisen pienissä seikoissa joita itse kuvaushetkellä hiotaan; siinä mitataan mallin ja valokuvaajan ammattitaitoa ja yhteistyön sujuvuutta, jotta päästään yhdessä lopulliseen maaliin.

PHOTOGRAPHER AND STYLIST: Eeva Roots / Instagram @eevaroots + @eevarootsvisuals

MODEL AND CLOTHES: Katariina Juselius / Instagram @katariinajuselius

STUDIO BAKROUND: Studiovarustamo X Maisun Ilmaisu / Instagram @studiovarustamo @maisunilmaisu

SHOT WITH: Canon 5D Mark IV