Never had much, Always been rich

Rikkautta on olla fyysisesti terve ja henkisesti selväjärkinen. Lujatahtoinen ja tarpeeksi rohkea unelmoimaan. Riittävän pehmo tuntemaan, ja tuntemaan kovaa. On rikkautta elää elämää jollaisen on itse itselleen valinnut, eikä rakentua vain olosuhteista ja muiden ihmisten unelmista ja tavoitteista, olla oman tekemisensä luomus eikä ympäristönsä tuote.

On myös rikkautta olla elossa juuri tässä ajassa jossa uusi sukupolvi muokkaa maailmaa yhä monivivahteisemmaksi -varsinkin taiteen, yrittäjyyden, yrityskulttuurin ja työelämän suhteen. Olen jo pitkään tuntenut uuden aallon nousevan ja tuntenut siitä suurta onnellisuutta. Haluan omalta osaltani olla luomassa tätä muutosta ja kasvua työkulttuurissa, ja niinä hetkinä kun tunnen epävarmuutta tekemisistäni tai visioistani, muistutan itselleni miksi en aio horjua tuulessa. Olen osa jotakin suurempaa kuin vain oma tekemiseni. "You can not influence the world by trying to be like it."

Henkilökohtaisesti tunnen suurta rikkautta ja iloa juurikin oman elämäni muokkaamisesta mieleisekseni, varsinkin tässä ja nyt. Olosuhteet ovat monesti ja pitkään olleet minulle paljon muuta kuin suotuisat, ja siitä tiedän varmuudella voivani puhua; huonoista olosuhteista, mutta myös tarmokkuudesta. Jonain päivänä kerron teille KAIKEN, I promise.

Olen oppinut kovassa tuulessa pitämään kiinni näkemyksistäni niin arvomaailman kuin luovuudenkin suhteen. Olin sellainen jo aiemmassa elämässäni, eli ajassa kun tein töitä ainoastaan muille ihmisille ja yrityksille, mutta varsinkin yksin tekevälle ja luovan alan viidakossa seikkailevalle voi matka tuntua ajoittain kovinkin kuoppaiselta. Toisinaan voi tuntua että olisi helpompaa kulkea vanaveden mukana ja helpompaahan se todella olisikin monella tapaa, mutta haluanko helppoa elämää ja uraa? En. En ole koskaan kaivannut helppoa, vain mahdollista, mutta sitäkin pitää välillä itselleen muistuttaa ettei eksy raiteilta.

Välillä sitä myös hukkuu kiireen keskellä siihen illuusioon etteivät asiat etenisi. Ei yksinkertaisesti jää aikaa jokaisen asian ja tapahtuman huomioimiseen ja analysointiin. Tähän minulla auttoi pysähtyminen. Tämä stoppi auttoi minua näkemään arvon uudelleen juuri tässä hetkessä. Olen ymmärtänyt kuinka pitkälle olen jo tullut ja kuinka paljon uusia asioita elämääni on ilmestynyt. Tietoa ja taitoa. Työsuhteita ja ystäviä. Mahdollisuuksia ja onnistumisia.

Pidin jopa kiitollisuuspäiväkirjaa kesän aikana johon kirjoitin konkreettiset asiat jotka olivat onnistumisia tai olivat vieneet minua elämässäni eteenpäin, muistuttaakseni itseäni siitä että todella menen eteenpäin. Jossain vaiheessa aika loppui enkä ehtinyt kirjaamaan näitä asioita enää, mutta kun nyt ajattelen asiaa ja pohdin josko näin jälkikäteen lisäisin listaan asioita, tulisi listasta todella pitkä. Siis todella. Sen oivaltaminen tuntuu kerrassaan mahtavalta. Ja suosittelen muuten muillekin kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittamista!

Sen lisäksi että koen rikkaudeksi elää ja työskennellä alalla joka kasvaa ja muovautuu, en ole hetkeksikään unohtanut niitä rikkauksia joita minulla on joka ikinen päivä. Listaan kuuluu jo mainittujen asioiden lisäksi aivan perusasioita kuten kodilta tuntuva koti, se turvasatama. Varsinkin introvertille nimenomaan turvasatama. Hauvani, joka on parasta elämässäni, ja jonka vuoksi luopuisin kaikesta muusta pakon edessä. Ja vaikka uusia tuttavia ja ystäviäkin on tarttunut kuluneen vuoden aikana matkaan on suurta rikkautta omistaa pitkäaikaisia, luotettavia, todella rakkaita ystäviä.

Suuria rikkauksia jotka kantavat sinua vahvana päivästä toiseen ovat myös sisäiset voimavarasi. Toivonkipinä jota pidät palamassa. Mad fate in yourself. Rohkeus nousta joka aamu ylös ja avata silmät uusille mahdollisuuksille. Uskallus haastaa itseäsi uusiin asioihin ja ylittämään omia rajojasi. Ja se peräänkuulutettu kyky unelmoida.

Muista myös tunnistaa rajasi, se on vahvuutta ja joissain tapauksissa myös ammattitaitoa. Ja tunnista myös kaltaisesi, ja vastakohtasi joihin ei kannata sekaantua. Saat enemmän vastinetta omalle panoksellesi ja säästyt tarpeettomalta ajanhukkaamiselta. Priorisoi tekemisesi, mutta ennen kaikkea priorisoi onnellisuutesi. Onnellisuus jos jokin lisää onnellisuutta ja toimii mielettömänä vetovoimana niin työelämässä kuin henkilökohtaisemmissakin ihmissuhteissa.

Ja jos puolestaan puhutaan klassisista rikkauksista eli varallisuudesta, koen senkin suhteen juuri tällä hetkellä ihan hyvää oloa. Pelkästään jo siksi että jos olen jotakin oppinut sen jälkeen kun olen aloittanut luovan alan yrittäjänä ja jonkinlaisena taiteilijanakin myöhemmässä vaiheessa niin sen, kuinka raha on usein vain asia joka helpottaa elämää ja tekemistä, mutta monia asioita pystyy paikkaamaan luovuudella. Uskon että siinä vaiheessa kun raha ei ole enää työssäni este tulen pitämään kynsin hampain silti kiinni luomisen vapaudesta ja myös sen hulluudesta! I live for that shit!

Feed the fire! / Eeva


PHOTOS: Eeva Roots

JACKET: Lasula / https://www.lasula.co.uk/

JEANS: Missy Empire / https://www.missyempire.com/

WEEKEND BAG: Elly Pistol / https://www.ellypistol.com/?lang=en

BOOTS: Old and self customized

BEANIE: H&M